El feminisme al PSUC. Els anys setanta i vuitanta del segle XX

Baix Llobregat

Memòria de dues organitzacions feministes del Baix Llobregat

A qui ha viscut en primera persona un esdeveniment significatiu de la historia d'una societat, li pot resultar sorprenent descobrir com el pas del temps i els canvis socials redibuixen els fets en la memòria col·lectiva; com una realitat viscuda en present en un indret determinat s'ha d'amalgamar amb moltes d'altres per construir un record, un coneixement que permetrà a la gent d'una nova generació analitzar el passat per comprendre i avançar per un camí més conegut, perquè estarà més ben documentat i explicat.

Actualment, quina resposta esperaríem d'una enquesta a Secundària sobre què és el PSUC? Quina en va ser la importància política en la societat catalana?

A mesura que anem parlant entre nosaltres i amb altres coetànies i companyes de la "doble militància" ens interroguem sobre les causes que ens van impel·lir a dedicar treball, temps i vida al moviment feminista. Quin significat atribuïm a la nostra militància política en defensa dels drets de les dones?

Aquest treball inclou materials inèdits, 331 documents i 44 fotografies, apunts i informacions documentades, sobre dues organitzacions feministes del Baix Llobregat, la Comissió Comarcal del PSUC per a l'Alliberament de la Dona (1976-1981) i la Coordinadora Feminista del Baix Llobregat (1978-1981).

Imatges del 1r Ple Comarcal de la Dona. Sant Boi de Llobregat. 1977

 

Obrir pdf Pròleg

Obrir pdf Comissió Comarcal (Baix Llobregat) del PSUC per a l’Alliberament de la Dona (Període 1976-1981)

Obrir pdf Coordinadora Feminista del Baix Llobregat (Període 1978- 1981)

Descarregar text complet i documentació (1a part)

Descarregar text complet i documentació (2a part)

* Aquest text es podrà consultar a les biblioteques del Baix Llobregat i al Centre d'Estudis Comarcals.

 

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya | Qui som | Contacte | ©2010 El feminisme al PSUC.